Jonge gezinnen

Gezinsbond Drongen organiseert verschillende activiteiten specifiek voor jonge gezinnen
Paasfeest

Elk jaar op paasmaandag komt de paashaas voorbij in De Campagne…
Natuurlijk mag dit niet ongemerkt voorbijgaan.

Daarom dat we elk jaar alle kleuters uitnodigen om samen met hun ouders, broers en zussen en ook hun grootouders de paashaas te ontmoeten!
We maken er een groot feest van met vele leuke paasspelletjes en een mooi paasverhaaltje.
Wie houdt van paaseitjes, de paashaas, paaseitjes, leuke spelletjes, paaseitjes, een gezellig ontbijt en paaseitjes, mag dit niet missen.

pasen
roefel
Roefelen

Kinderen van Drongen gaan weer roefelen, ze gaan kijken en proberen, ook wel foefelen. Het wordt weer heel fijn en tof,nou en of !!!

Dit jaar wordt de Roefeldag terug ingericht in Drongen. De Roefeldag is een echt evenement, waar heel wat kinderen jaarlijks naar uitkijken. Dankzij een grote groep vrijwilligers die meewerken hebben we steeds aan mooi aanbod: heel veel meewerkende volwassenen, veel helpende handen bij de organisatie en vooral: veel roefelende kinderen!

De doelstelling van Roefel is nog steeds dezelfde: lagere schoolkinderen laten kennis maken met de grote-mensen-beroepen.
Hen vooral de kans geven het zelf eens te proberen, dat is zo leuk. Er zijn dit jaar weer enkele nieuwe medewerkers, enkele plaatsen “terug van weggeweest” en natuurlijk de gevestigde waarden!  Wie weet kun je dit keer naar de dierenarts, de boerderij, het restaurant, … of bloemschikken….of fotograaf….of…of….

en nog eens Roefelen!

Het Roefelteam zoekt ijverig verder naar nieuwe ideeën! Als je zelf iets leuk of interessant vindt, mag je dat zeker doorgeven aan het Roefelteam, liefst voor begin april. Handelaars, … dit is ook een vraag voor jullie !

Welke pakketten er nu worden aangeboden en wanneer je kan inschrijven verneem je via een briefje, uitgedeeld op school.
Maar de échte Roefelaars noteren alvast in hun agenda.
Roefeldag: zaterdagvoormiddag eind juni. De Roefeldag staat garant voor leuke avonturen, slimme ontdekkingen en toffe doe-dingen: alles kan en mag!

Als je niet naar Drongen naar school gaat en je wenst toch een folder te ontvangen, graag een seintje info@gezinsbonddrongen.be

Sinterklaasfeest

Elk jaar brengt de Sint samen met zijn Zwarte Pieten een bezoekje aan Drongen!
Dan komt de stoomboot uit Spanje weer aan.

Wij verwachten jullie aan de Leie voor de blijde intrede van de Sint. (ter hoogte van De New Karpel, Dijkweg 37)
Nadien begeven wij ons naar de overkant van de straat waar jullie de Sint persoonlijk kunnen ontmoeten.
Daar zorgen wij voor pannenkoeken, warme chocomelk en voor de grote mensen een druppelke.

Wensen jullie een verrassing van de Sint, vraag dan aan mama of papa om jullie in te schrijven, zo weet de Sint hoeveel pakjes hij moet voorzien.

sint

Alle activiteiten voor jonge gezinnen kunnen bekeken worden in het activiteitenoverzicht